Groep 8 op kamp naar 't Zaandhoes in Losser, 13 tm 15 juni 2023

18 Juni 2023

DAG 1

Dinsdag 13 juni 2023, is groep 8 op tijd vertrokken en onze dank aan iedereen die ons heeft uitgezwaaid. Vanwege ‘t warme weer moesten we vaak stoppen om even wat te drinken. Geeft niet want we hadden geen haast. Reisdoel 1 was Dreiländersee via Gronau. Dit verliep prima en een veel gestelde vraag was: “Zijn we er al”? Zo tegen 11:15 uur waren we er en tot onze verrassing was meneer Matthijs er ook. Heel leuk! Hier hebben we genoten van de omgeving, onze lunch opgemaakt en een enkeling ging even met de voetjes het water in. Na een ijsje of een slush-puppy (zoiets) gingen we weer verder richting Losser. Dit was gelukkig een kort ritje. Onze koffers en de boodschappen waren er al gebracht. Onze dank meneer Erik.

Daarna hebben we indeling gemaakt wie waar gaat slapen…….even bijkomen en dan de buurt verkennen. Naar de vijver en de uitkijktoren (niet iedereen durfde dit trouwens). Wel mooi hier hoor. ’s Avonds weer op de fiets richting Losser voor een patatje, dit vonden ze erg lekker. Ondertussen best warm, dus goed insmeren en veel drinken. In de avond waren er ook enkele collega’s geweest. Dit vonden we erg gezellig. Daarna alle luchtbedden opgeblazen en klaar om te slapen!? Nee hoor, eerst paar maskertjes doen samen met de juffen en iedereen deed mee. Heel gezellig allemaal. Voor ‘t slapen nog een kopje thee met koekje. O ja, ze moesten ook douchen, opfrissen en tanden poetsen. Kortom een geslaagde eerste dag. In totaal bijna 30 km gefietst, knap hoor. Af en toe was een pleistertje nodig. Nogmaals onze dank aan alle juffen, meesters, ouders en natuurlijk de kinderen voor de mooie start. Morgen dag 2, we gaan ‘t zien. Doei, groeten van groep 8. 😀

DAG 2

Ook vandaag een topdag gehad net als gisteren. Wat we vandaag allemaal hebben gedaan? Nou best veel: (en wat hebben we een geluk met het weer)

Samen ontbijten.

Vadercadeau maken.

Lekker zwemmen.

Shoppen, zakgeld uitgeven in Losser (daar is ook een Die Grenze…).

’s Avonds barbequen met z’n allen, de juffen en de meesters waren er ook. Dit was heel lekker en gezellig.

Een late-night snack gedaan, noedels gegeten.

Daarna alvast inpakken voor de volgende dag. Meneer Erik zou al vroeg voor de deur staan met zijn busje om weer alles mee te nemen. En we hebben ook een taakverdeling gemaakt voor de volgende dag. We moeten het gebouw natuurlijk wel netjes achterlaten. Als laatste weer douchen, tanden poetsen, beetje kletsen en naar bed. Prima dag weer vandaag. Morgen alweer de laatste dag, wat gaat het toch snel!

DAG 3

Vandaag de laatste dag van onze schoolreis. We moesten op tijd opstaan want meneer Erik zou komen om alle bagage weer mee te nemen (nogmaals dank meneer Erik). Daarbij komt ook nog dat we ’t gebouw moesten schoonmaken voor de oplevering. Dus een taakverdeling voor iedereen en aan ’t werk. Dit verliep prima. Complimenten voor groep 8!! Maar eerst ontbijten en je eigen bagage opruimen. Goed dat we gisteravond al een beetje waren begonnen met inpakken.

Laatste locatie van deze schoolreis was pretpark Hoge Boekel. Wat was dit leuk en groep 8 heeft echt genoten. Dit was een mooie afsluiting, ze hebben erg leuk gespeeld samen. Lekker patat gegeten met een drankje en een ijsje. Trouwens, we hebben ook genoten van de fietstocht van Losser naar Enschede.

De ontvangst op school was super en onze dank aan alle juffen, meesters en ouders/verzorgers die er waren. Natuurlijk had school iets te drinken geregeld voor ons. Top!

Ook dank aan juf Natascha, juf Aleysha, juf Sandra, juf Alex en alle andere juffen en meneren voor hun inzet voor de schoolreis van groep 8. Juf Annie bedankt voor het bijhouden van de website/facebook. 👍

We zijn ook trots op onze leerlingen, ze hebben het leuk gehad. Ze hebben het goed gedaan. Het was gezellig en we hebben samen genoten. Groep 8 is weer een ervaring rijker. Dit pakt niemand van ze af en dit zullen ze niet zo snel vergeten.

De laatste weken gaan we verder met de eindfilm voor de afscheidsavond. Wat gaat de tijd toch snel. Tot ziens allemaal!👋

Komt u kijken?

24 Mei 2023

Wij vinden het een hele eer dat de Oegandese kinderdansgroep op 2 juni 2023 onze school weer komt bezoeken net als in juni 2017. Deze Oegandese zang- en dansgroep reist langs basisscholen in Nederland reist om de leerlingen het een en ander te vertellen over o.a. naar school gaan in Afrika. ‘s Morgens zijn er workshops en ‘s middags om 13.30 uur treedt de groep op. U bent natuurlijk van harte welkom.

De leerlingen van onze school willen deze kinderen graag financieel steunen en hebben daarom weer de lege flessen actie bedacht!! 👍Heeft u nog flessen, geef maar mee naar school!

JUF ANNEMIEK IS GETROUWD!

24 Februari 2023

Onze juf van groep 4 is getrouwd!

Onze juf Annemiek, uit groep 4 van openbare basisschool Harry Bannink, is getrouwd op vrijdag 21 april, vlak voor de meivakantie. Wekenlang hebben wij hier naar toegeleefd. De leerlingen van groep 4, de leerkrachten en natuurlijk het bruidspaar zelf. Er werd een groepsapp aangemaakt waar juf niet in mocht en af en toe was er een meeting na schooltijd, zonder juf. Tijdens deze meetings was er iedere keer overleg over cadeaus, wat gaan we doen en hoe gaan we het doen. Op school was er een feest voor de leerlingen van groep 4. Het hele team was uitgenodigd voor het grote feest. Best wel spannend allemaal, toch?

Degene die wel eens een trouwerij van een juf of meester hebben meegemaakt, weten vast wel dat dit een onvergetelijke dag was. Onmogelijk om deze bijzondere gebeurtenis uit je geheugen te wissen. Voor groep 4 van de openbare basisschool Harry Bannink was dit ook zo. Op openbare basisschool Harry Bannink is het de normaalste zaak van de wereld om dit soort momenten samen te delen, net zoals andere bijzondere momenten. Wij besteden daar samen met onze leerlingen, ouders en team veel aandacht aan. En dat kon je wel zien aan onze theaterzaal, die prachtig aangekleed was. Juf Annemiek wist dit allemaal niet, (topgeheim) en het was een complete verrassing voor haar en haar man. We moesten wel oppassen dat ze niets meekreeg. Wij vroegen natuurlijk wel af en toe gevraagd hoe het ging met de voorbereidingen voor de bruiloft. Maar hoe het op school er uit zou gaan zien, daarvan had ze geen idee.

Hoe zag de dag eruit voor het kersverse bruidspaar en de aanwezige familieleden?

Na de huwelijksvoltrekking bracht een prachtige gele oldtimer bus het bruidspaar naar school. Het bruidspaar en de familieleden werden hartelijk en leuk ontvangen bij ons op school op de dag van de bruiloft. Dit was in de middag, na schooltijd.

De rode loper lag uit, de kinderen stonden langs de kant met een mooie bloem in de hand, het zag er allemaal prachtig uit. Er was bruidstaart voor de leerlingen, leerkrachten en voor de gasten. Er werd gedanst, taart gegeten en kinderchampagne geknald. De directeur hield natuurlijk een speech voor het bruidspaar. De theaterzaal/trouwlokaal zag er prachtig uit, gedaan door het team. Twee leerlingen uit groep 8 waren gastvrouw en zorgden dat alle aanwezigen eten en drinken kregen, dank jullie wel toppers!

Het bruidspaar kreeg vier cadeaus; een groepscadeau van groep 4, een schoolcadeau (gemaakt door alle leerlingen (met hulp van enkele leerkrachten) en cadeaus van de ouders van groep 4 en natuurlijk van het team. Wat een verwennerij voor juf was dit toch! Het bruidspaar vond het een prachtige middag en heeft er, net als alle andere aanwezigen, van genoten.

Het feest in de avond was erg leuk voor de genodigden en wij, het team van openbare basisschool Harry Bannink, vonden het erg fijn om deze bijzondere dag/avond samen met het bruidspaar te delen.

Wij wensen het kersverse bruidspaar heel veel geluk en liefde in de toekomst.

Heeft u interesse in onze basisschool? Kom gerust langs of maak een afspraak voor een rondleiding. Voor een virtuele rondleiding of voor informatie over onze school kunt u ook kijken op onze website www.obsharrybannink.nl.

Ons adres is Het Bijvank 111, telefoonnummer: 053-4760642. Onze directeur heet Sandra Lentfert en u bent van harte welkom. Tot ziens!

TROTS!

24 Februari 2023

Wij zijn trots op onze leerlingen die heel veel lege flessen hebben opgehaald voor giro 555!

SINTERKLAAS 2022

8 December 2022

SINTERKLAAS 2022

Vrijdagmorgen 2 december 2022.

Eindelijk was het zover. Na veel nachtjes wachten zouden de Sint en zijn Pieten obs Harry Bannink bezoeken. Eh ……. dat was in ieder geval de verwachting.

We hadden ons allemaal op het koude plein verzameld in afwachting van de Sint en zijn Pieten. Om goed half negen kwam er met veel lawaai een busje de parkeerplaats opgereden. We zagen een staf…. Ja hoor daar was hij dan.

Nou nee. Uit het busjes stapten twee Pieten waarbij de een de mijter en de staf van de sint droeg. ☹️Juf Sandra ging er op af en vroeg aan de Pieten wat er aan de hand was en waar Sinterklaas bleef. “Hij lag nog te slapen na een nacht hard werken en toen dachten wij dan nemen wij het over”. Dat was naturlijk niet de bedoeling. Maar wat nu?

De Pieten vonden het allemaal wel gezellig. Bij de kinderen zag je de teleurstelling want ze hadden toch echt Sinterklaas verwacht. 😟

Opeens hoorden we sirenes en zagen we blauwe zwaailampen. Een politieauto en een politiebusje stopten voor school. De deur van het busje ging open en wie stapte daar uit? SINTERKLAAS (met de baret van Piet op zijn hoofd.)!!!😅🎉

Nadat Sinterklaas, juf Sandra en de 4 agenten een hartig woordje met de Pieten hadden gesproken kon het feest eindelijk beginnen.

Veel blije gezichten, veel dans, veel sketches, veel muziek, veel cadeaus, voorlezen, dansen met Piet, lekker smikkelen….. het kon allemaal vandaag tijdens het Sinterklaasfeest. Ook de zieke kinderen en juffen werden niet vergeten. Zij konden ook rekenen op een bezoek.

Vernieuwing Schoolplein.

8 December 2022

Wat een pech! Alle speeltoestellen zijn weg😳Gelukkig komt er over een aantal weken op het voorplein, op het zijplein en op het kleuterplein iets heel moois voor terug!!!😊 Wordt vervolgd.

Opening schoolbibliotheek

1 Mei 2022

Donderdag 17 februari 2022 werd onze prachtige schoolbibliotheek (een deel beneden en een deel boven) eindelijk officieel geopend door wethouder June Nods (wethouder van o.a. educatie, jeugd en onderwijs). Ook de kinderraad van onze school, juf Annemiek, juf Sandra en Nynke Pal van de bibliotheek Enschede waren hierbij aanwezig. Via een livestream konden de andere leerlingen meekijken naar de opening. Na het officiële gedeelte (toespraken, voorlezen gedicht, doorknippen lint, uitreiking bibliotheekpassen) werd er een geproost door de kinderraad en was er voor iedereen ranja en een tompouce. Om twee uur was er voor alle leerlingen een tas met daarin een boek(je), een folder een een aardigheidje. Na de vakantie kunnen onze leerlingen twee x per maand op school een boek lenen.

Nieuwe corona maatregelen

28 November 2021

Brief nieuwe corona maatregelen

Lerarentekort

11 November 2021

Deze brief informeert u over het lerarentekort.

Project Kunstgeschiedenis in dans. Een project met en van Tessa Kortenbach.

7 November 2021

De afgelopen weken deed de hele school mee met het project Kunstgeschiedenis in dans. In elke groep werden foto’s en filmpjes hiervan gemaakt en zie hier het resultaat.

Schoolbibliotheek

29 September 2021

Wij hebben op school een prachtige bibliotheek gekregen. Dit is tot stand gekomen in samenwerking met de Openbare bibliotheek Enschede. Het artikel in Tubantia kunt u hier lezen. https://www.tubantia.nl/enschede/kwart-enschedeers-heeft-moeite-met-lezen-basisscholen-krijgen-eigen-bibliotheek~af4922e3/

Vacature MR oudergeleding

2 April 2021

Enschede, april 2021

Beste ouders,

Een van onze medezeggenschapsleden gaat ons na de zomervakantie verlaten. Daardoor ontstaat er een vacature voor een ouder in de medezeggenschapsraad van onze school voor het schooljaar 2021-2022.

Wat is een MR?

Iedere school heeft een medezeggenschapsraad. De MR praat mee over allerlei onderwerpen die met onze school en het onderwijs te maken hebben. Samen verbeteren we de kwaliteit van het onderwijs, de voorzieningen in het gebouw en de arbeidsomstandigheden. De MR is daarmee dus iets anders dan een oudervereniging, die het team ondersteuning biedt bij het organiseren van allerhande activiteiten op de school. De leden van de MR worden voor een periode van drie jaar gekozen uit de ouders en uit de teamgeleding.

Wat vragen wij van u?

• Interesse in schoolbeleid en schoolregels;

• Affiniteit met vergaderen en het voorbereiden van vergaderingen \ (lezen van stukken);

• Aanwezigheid bij de MR-vergaderingen (ongeveer 1x per 6 weken);

• Een kritische en open houding;

De medezeggenschapsraad vergadert ongeveer een keer in de 6 weken op school.

Het kan ook voorkomen, dat de MR op een ander moment bijeen moet komen.

Voor de zomervakantie zullen de data voor de vergaderingen van 2021-2022 bekend zijn.

Wilt u zich graag inzetten als medezeggenschapslid voor onze school, stelt u zich dan kandidaat.

Vul het gekregen strookje in en lever deze in bij de leerkracht van uw kind.

Als er kandidaten bekend zijn, kunnen alle ouders hun stem uitbrengen.

Wij hopen per ingang van het schooljaar 2021-2022 een nieuw MR lid te kunnen verwelkomen binnen onze MR.

Voor meer informatie kunt u terecht bij leden van de MR.

Ouders: Mersedeh Aikour, moeder van Dina uit groep 8

Team: Juf Herwine (voorzitter) en/of Juf Louise

Met vriendelijke groet,

De MR, Obs Harry Bannink

UPDATE

8 Februari 2021

Update voor dinsdag 9 februari 2021

Opening van de scholen op 8 februari

4 Februari 2021

PDF Brief van ons bestuur

Thuisonderwijs ouders

22 Januari 2021

Van ons bestuur Consent.

Thuisonderwijs leerlingen

22 Januari 2021

Van ons bestuur Consent.

KERST 2020

11 December 2020

Kerst 2020

In de jaarkalender staat vermeld dat wij Kerst vieren op donderdag 17 december van 17 - 19 uur. Dit bericht hebben wij in de nieuwsbrief van 20 november 2020 j.l. aangepast.

Decemberfeesten in Coronatijd

Binnenkort vieren we op school ook weer Kerst. Alles is dit schooljaar anders dan andere jaren. Om u op de hoogte te brengen hoe wij dit jaar gaan vieren willen wij met u ons programma delen.

Kerstfeest.

Op 17 december vieren wij de hele dag Kerst! ‘s Morgens krijgen alle leerlingen een goed verzorgd luxe kerstontbijt. ‘s Middags is er een speciale Kerst-showtime voor alle groepen. Uiteraard mogen de kinderen deze dag mooi gekleed op school komen. We starten om 8.30 uur en zijn om 14.00 uur vrij.

Vrijdag 18 december begint de Kerstvakantie om 12.00 uur!

Met vriendelijke groet,

Team Obs Harry Bannink

Directeur Sandra Lentfert

Technieklessen

17 September 2020

Elke donderdagmiddag is er een cultuurmiddag op onze school. In iedere groep is er een activiteit waar de leerlingen uit kunnen kiezen. Er is een groot aanbod aan activiteiten; koken, programmeren, knutselen, schilderen, timmeren en nog veel meer. Vandaag hebben de leerlingen die hadden gekozen voor techniek gewerkt met de 3D printer. De leerlingen konden zelf iets ontwerpen op Tinkercad.com en ook iets downloaden van Thingiverse.com. Juf Tamara gaat de ontwerpen uitprinten.